ppt نظريه يادگيري اجتماعي آلبرت بندورا
ppt نظريه يادگيري اجتماعي آلبرت بندورا در 46 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي
مشخصات فايل
تعداد صفحات | 46 |
حجم | 4221 كيلوبايت |
فرمت فايل اصلي | ppt x |
دسته بندي | ppt |
توضيحات كامل
ppt نظريه يادگيري اجتماعي آلبرت بندورا در 46 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي
فهرست مطالب
نظريه يادگيري اجتماعي چيست
مفاهيم اوليه يادگيري اجتماعي
مكتب نظري مورد تعلق نظريه يادگيري بندورا
تشريح نظريه يادگيري بندورا
عوامل مؤثر بر سرمشقگيري
يادگيري هيجانات از طريق مشاهده
منجر شدن يادگيري مشاهدهاي به خلاقيت
چگونگي يادگيري اجتماعي
پيشينه نظريههاي يادگيري
نظريه يادگيري اجتماعي بندورا
چهارچوب ادراكي
تعامل دوسويه
يادگيري كاروري و جانشيني
يادگيري و عملكرد
اهميت تقليد در يادگيري
جنبه غريزي تقليد
جنبه رشدي تقليد
شرطي بودن تقليد
رفتار ابزاري بودن تقليد
بخشي از متن
مقدمه
نظريه يادگيري اجتماعي چيست؟
نظريه يادگيري اجتماعي كه توسط آلبرت بندورا ارائه شد، احتمالاً تاثيرگذارترين نظريه يادگيري و رشد بوده است. با وجودي كه اين نظريه ريشه در بسياري از مفاهيم نظريه سنتي يادگيري دارد، امّا بندورا اعتقاد دارد كه آموزش مستقيم، تنها وسيله براي يادگيري نيست.
نظريه او، يك عنصر اجتماعي را نيز در نظر ميگيرد و ميگويد كه مردم ميتوانند اطلاعات و رفتارهاي جديد را از طريق مشاهده مردمان ديگر يادبگيرند. اين نوع يادگيري را كه به يادگيري (يا مدلسازي) مشاهدهاي معروف است ميتوان براي توضيح انواع گستردهاي از رفتارها به كار برد.
● مفاهيم اوليه يادگيري اجتماعي
۱) يادگيري مشاهدهاي
مردم ميتوانند از طريق مشاهده ياد بگيرند. بندورا در آزمايش معروف خود به نام «عروسك بوبو» نشان داد كه كودكان رفتارهايي را كه در ديگران مشاهده ميكنند، ياد گرفته و تقليد ميكنند. كودكاني كه در آزمايش بندورا شركت كرده بودند، آدم بالغي را مشاهده كردند كه رفتار خشني با عروسك بوبو داشت. هنگامي كه بعداً به كودكان اجازه داده شد تا در يك اتاق ديگر به بازي با عروسك بوبو بپردازند، آنها شروع به تقليد و تكرار رفتارهاي خشني كه قبلاً مشاهده كرده بودند نمودند.
بندورا سه مدل پايه از يادگيري مشاهدهاي را تعريف كرده است:
مدل زنده، كه مستلزم به نمايش گذاشتن يا انجام يك رفتار توسط فردي واقعي است.
مدل آموزشي كلامي، كه مستلزم توصيف و توضيح يك رفتار است.
مدل نمادين، كه مستلزم رفتار نشان داده شده شخصيتهاي واقعي يا ساختگي در كتابها، فيلمها، برنامههاي تلويزيوني يا رسانههاي بر خط است.
۲) تشويق دروني
وضعيت ذهني براي يادگيري اهميت دارد. بندورا خاطر نشان ساخت كه عوامل خارجي و محيطي، تنها عامل موثر بر يادگيري و رفتار نيست. او عامل دروني را نيز به شكل غرور، ارضاء شخصي يا حس موفقيت، موثر ميدانست. چنين تاكيدي بر افكار و شناخت دروني به ارتباط بخشيدن بين نظريههاي يادگيري و نظريههاي رشدي-شناختي كمك ميكند.با وجودي كه در بسياري از كتابهاي درسي،نظريه يادگيري اجتماعي را همراه با نظريههاي رفتاري قرار ميدهند،خود بندورا رهيافتش را به عنوان «نظريه اجتماعي-شناختي» تشريح ميكند.
۳) فرايند مدلسازي
يادگيري لزوماً به تغيير رفتار منجر نميشود. با وجودي كه رفتارگراها معتقدند كه يادگيري به تغييرات ثابتي در رفتار ميانجامد اما يادگيري مشاهدهاي نشان ميدهد كه مردم ميتوانند اطلاعات جديدي را ياد بگيرند بدون آن كه رفتار جديدي بروز دهند.
تمام رفتارهاي مشاهده شده به طور موثري يادگرفته نميشوند. عواملي هم در مدل و هم در يادگيرنده ميتوانند در موفقيت يا عدم موفقيت يادگيري اجتماعي نقش داشته باشند. همچنين بايد مراحل و نيازهاي خاصي بر آورده شوند.
مراحل زير در يادگيري مشاهدهاي و فرايند مدلسازي دخالت دارند:
▪ توجه
توجه لازمه يادگيري است. هر چيزي كه توجه شما را بر هم زند، اثري منفي بر يادگيري مشاهدهاي خواهد داشت.
▪ ياد داري
قابليت ذخيره سازي و نگهداري اطلاعات نيز بخش مهمي در فرايند يادگيري است. عوامل متعددي ميتوانند بر يادداري تاثير گذار باشند، امّا قابليت بازيابي بعدي اطلاعات و عمل كردن براساس آن در يادگيري مشاهدهاي ضرورت حياتي دارد.
▪ بازسازي
به محض آن كه به مدل توجه كرديد و اطلاعات را به حافظه خود سپرديد، زمان انجام واقعي رفتاري كه مشاهده كردهايد فرا ميرسد. تمرين بيشترِ رفتار ياد گرفته شده به يافتن مهارت بيشتر منجر خواهد شد.
و ...
توضيحات بيشتر و دانلود
صدور پيش فاكتور، پرداخت آنلاين و دانلود