ppt مديريت مناظره با جدال احسن
ppt مديريت مناظره با جدال احسن در 24 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي
مشخصات فايل
تعداد صفحات | 24 |
حجم | 4130 كيلوبايت |
فرمت فايل اصلي | ppt x |
دسته بندي | ppt |
توضيحات كامل
ppt مديريت مناظره با جدال احسن در 24 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي
فهرست مطالب
مقدمه
جدال از نظر لغت
مفهوم شناسي "جدال احسن"
روش شناسي "جدال احسن"
فنون جدال احسن در مديريت مناظرات
آداب جدال احسن و احتجاج از نگاه اسلام
نتيجه گيري
بخشي از متن
مقدمه
بسياري از افراد در هنگام مناظره ها و جدال ها عنان از كف مي دهند، از كوره در مي روند و سخنان ركيك و ناصحيحي بر زبان مي رانند و رفتارهايي از آنان سر مي زند كه شرم آور است. خروج از دايره آداب سخن گفتن زماني تشديد مي شود كه شخص از سوي طرف مقابل و مخالف استهزاء شود. اگر فرد در مناظرات اجتماعي در خود اين توان را نمي يابد كه با مخالف به شيوه نيكو سخن گويد از همان آغاز نبايد وارد اين ميدان شود. از آن جا كه جدل به هر حال گفت وگويي با قصد چيرگي و منصرف كردن شخص از نظر و رأي خود است مي توان آن را يك جنگ دانست. بنابراين بايد شخص جدل كننده در هنگام جدل بهترين برخورد و نيكوترين سخن را داشته باشد و از تمسخر كلامي و غيركلامي بپرهيزد. خداوند متعال در قرآن(نحل:125و عنكبوت:46) برخورد و سخن نيكو را از جمله آداب جدال احسن با ديگران برشمرده و بدان سفارش كرده است. از ديگر آداب اسلامي جدال احسن، رفق و مداراست. شيخ طبرسي، جدل احسن را جدل همراه با رفق و مدارا تفسير مي كند(مجمع البيان) بنابراين جدل كننده بايد هماره به گونه اي رفتار كند كه به دور از خشونت باشد و نرمي و مدارا با مخاطب را در طول جدل مراعات كند. از آن جا كه قرآن حاوي بهترين مطالب حق و استدلال هاي منطقي است بهتر است كه شخص از قرآن براي جدال بهره بگيرد.
جدال از نظر لغت
راغب اصفهاني در تعريف جدال مي گويد: «جدال گفت وگو كردن و با يكديگرسخن گفتن است به طريق ستيزه و نزاع وبه جهت غلبه نمودن بر ديگري وريشه اين كلمه از"جدلت الحبل" است يعني طناب رامحكم كردم و جدال از همين معنا مي باشد، گو اين كه هر يكي از جدل كنندگان ديگري را از ديدگاهش بر مي تابد ونيز گفته شده ريشه جدال كشتي گرفتن وافكندن ديگري برزمين سخت مي باشد». البته مفسر بزرگ شيعي شيخ طبرسي جدل را به قصد منصرف كردن شخص مقابل از رأي و نظرش تعريف كرده است (مجمع البيان) تا كمي آن را از شدت و حدت جنگي بودن بيرون آورد و به آن لطافت و نرمي بخشد.
مفهوم شناسي "جدال احسن"
همه ما در زندگي فردي و اجتماعي خود با خانواده، بستگان، دوستان، همسايگان، همكاران و... بحث و گفت و گو مي كنيم. بدين ترتيب در روابط اجتماعي دائم در موضوع هاي گوناگون اقتصادي، سياسي و... به گفت وگو و تبادل نظر مي پردازيم. سؤال مهم اين است كه چرا در بسياري از اين بحث ها، در پايان به جاي «وحدت و همبستگي» به اختلافات دامن زده و دوستي ها كمتر و دشمني ها بيشتر مي شود. حقيقت اين است كه اغلب به جاي گفت وگوي سالم و سازنده كه قرآن مجيد از آن به «جدال احسن» ياد مي كند، از شيوه هاي تخريبي و نامناسب بهره مي بريم. جدال احسن يعني؛ گفت و گو با مخالفان بر اساس شيوه درست و با هدف روشن كردن حقيقت نه بيرون كردن رقيب از ميدان و غلبه بر او. از امام صادق(ع) در تفسير جدال احسن آمده است كه مراد از آن جدال با كمك كتاب ا... و قرآن است. (نورالثقلين، ج۳)
و ...
توضيحات بيشتر و دانلود
صدور پيش فاكتور، پرداخت آنلاين و دانلود