ppt بررسي چسبندگي قيمت ها

دانلود ppt, پاورپوينت, پرسشنامه, پيشينه تحقيق,مقاله,مباني نظري و پيشينه تحقيق افسردگي مباني نظري و پيشينه تحقيق پرخاشگري مباني نظري و پيشينه تحقيق تاب آوري مباني نظري و پيشينه تحقيق(فصل دوم پايان نامه) مباني نظري و پيشينه تحقيق هوش هيجاني مباني نظري و پيشينه تحقيق اضطراب مباني نظري و پيشينه تحقيق شادكامي مباني نظري و پيشينه تحقيق سلامت روان مباني نظري و پيشينه تحقيق استرس شغلي مباني نظري و پيشينه تحقيق كيفيت اقلام تعهدي مباني نظري و پيشينه پژوهش حمايت اجتماعي ادراك شده مباني نظري و پيشينه پژوهش مهارت هاي ارتباطي (فصل دوم) مباني نظري و پيشينه پژوهش طرحواره هاي ناسازگار اوليه كدام قسمت شامل دو قسمت مباني نظري و پيشينه تحقيق است؟ مباني نظري و پيشينه تحقيق بازاريابي رابطه مند تفاوت مباني نظري و پيشينه تحقيق پيشينه تحقيق و مباني نظري تحليل محتوا دانلود پيشينه تحقيق و مباني نظري تحليل محتوا مباني نظري و پيشينه تحقيق جو عاطفي خانواده مباني نظري و پيشينه تحقيق درمان شناختي رفتاري مباني نظري و پيشينه تحقيق مديريت دانش دانلود مباني نظري و پيشينه تحقيق مباني نظري در پيشينه تحقيق مباني نظري و پيشينه تحقيق رضايت زناشويي مباني نظري و پيشينه تحقيق كيفيت زندگي فرق مباني نظري و پيشينه تحقيق

ppt بررسي چسبندگي قيمت ها

۷ بازديد

ppt بررسي چسبندگي قيمت ها

ppt بررسي چسبندگي قيمت ها در 32 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي


مشخصات فايل

تعداد صفحات 32
حجم 4249 كيلوبايت
فرمت فايل اصلي ppt x
دسته بندي ppt


توضيحات كامل

ppt بررسي چسبندگي قيمت ها در 32 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

چسبندگي قيمت ها چيست؟

اقتصاد ما و چسبندگي قيمتي

علل چسبندگي قيمت در اقتصاد ايران

چسبندگي قيمت ها و سياست گذاري پولي

ورود مجلس و دولت چقدر مي‌تواند در شكستن قيمت‌ها موثر باشد؟

 

بخشي از متن

مقدمه

نوسان‌هاي نرخ ارز در ايران بهانه خوبي براي بالا رفتن قيمت كالاهاست. از زماني كه قيمت ارز به يكباره شتاب گرفت، قيمت كالا‌ها نيز روند افزايشي گرفت. با اين حال، بعد از تعديل نسبي نرخ دلار در بازار، قيمت كالا‌هاي گران شده هيچ تفاوتي نكرد. برخي از كارشناسان از اين مساله با عنوان «چسبندگي قيمتي» ياد مي‌كنند.

در باور افكار عمومي در ايران مدتها است كه اينگونه تصور ميشود كه زماني كه قيمت كالا يا خدمات افزايش مي يابد، ديگر كاهش نخواهد يافت. اين باوري جا افتاده در بين افكار عمومي است و مرور تاريخ نيز حكايت از همين امر دارد كه افزايش قيمت در اقتصاد ايران، كاهش بعدي در پي ندارد. اما چرا؟

شايد اگر چند سال قبل بود، مساله چسبندگي قيمت به نظر يك اصطلاح كاملا تخصصي مي‌رسيد، اما حالا و با شرايط فعلي بازار، چيزي است كه عامه مردم مي‌توانند آن را درك كنند، اما شايد از عنوان آن اطلاعي نداشته باشند. كمي قبل بود كه حسين عبده تبريزي مشاور وزير راه و شهرسازي در امور تامين مالي از چسبندگي قيمت صحبت كرده و گفته بود كه عامل گراني مسكن همين چسبندگي قيمتي است. همين صحبت نشان مي‌دهد كه ديگر اين مساله، يك بحث تخصصي نيست.

اما چسبندگي قيمتي در ايران بيشتر به دو صورت ديده مي‌شود. اولين بخش مربوط به زماني است كه قيمت‌ها بالا مي‌رود و عامه مردم مي‌گويند كه قيمت پايين نمي‌آيد. يعني تصور اينكه وقتي قيمتي بالا مي‌رود، ديگر خبري از كاهش قيمت نيست. اين، بخشي از چسبندگي قيمتي است كه نشان از مقاوم شدن قيمت‌ها به تغيير دارد.

بخش ديگر در شرايطي مانند شرايط فعلي اقتصاد ايران است. قيمت ارز بعد از نوسان‌هاي بسيار، به يك روال كاهشي رسيده، اما خبري از كاهش قيمت كالا‌ها نيست؛ كالا‌هايي كه كمي قبل و با افزايش نرخ ارز، روند افزايشي به خود گرفته بودند. در هر دو حال، شناخت ويژگي‌هاي چسبندگي قيمتي و اطلاع از آن، مي‌تواند مردم و فعالان بازار را به ديدي جامع از اقتصاد ايران هدايت كند.

 چسبندگي قيمت ها چيست؟

افزايش قيمتها به شكل مداوم و عدم كاهش قيمت حتي بعد از تغيير شرايط، نمونه بارز مفهوم چسبندگي قيمتها است. مفهومي در اقتصادي كه بر اساس تعريف عبارت است از: عدم تمايل قيمت كالا و خدمات براي اصلاح بعد از تغيير شرايط اقتصادي.

چسبندگي قيمت، البته مفهومي پيچيده است و تعريف ساده از آن منجر به عدم درك كامل مكانيزمي است كه اقتصاد كينزي براي نشان دادن اهميت آن تشريح ميكند.

چسبندگي قيمتها مانع از حركت راحت و بلا مانع قيمتها در بازار با تغيير شرايط اقتصادي و تغيير در عرضه و تقاضاي بازار است و عمدتا نشان دهنده ناكارآمدي بازار است و همچنين اين چسبندگي ممكن است چسبندگي رو به بالا (تمايل قيمت به افزايش و مقاومت در برابر كاهش) يا چسبندگي رو به پايين (تمايل به كاهش و مقاومت در برابر افزايش) باشد.

آنچه امروزه در اقتصاد ايران شاهد آن هستيم شايد بيش از همه چسبندگي رو به بالاي قيمتها است و همين امر منجر به آن شده است كه افكار عمومي به اين باور برسند كه "هرچه افزايش يافت، كاهش نميابد". به خصوص طي سالهاي اخير همواره اين امر در اقتصاد ايران بروز و ظهوري آشكار داشته است.

در علم اقتصاد چند عامل احتمالي براي بروز پديد چسبندگي ذكر شده است. از جمله خطاي پولي و اطلاعات ناقص در خصوص قيمت ها. خطاي پولي اساسا به معني آن است كه افراد پول ملي را اغلب با ارزش اسمي آن به جاي ارزش واقعي مورد قضاوت قرار ميدهند. براي مثال قدرت واقعي خريد يك پول در ديد افراد جامعه پايين تر از ارزش واقعي آن پول قلمداد ميشود.

بدون شك يكي از مهمترين عوامل چسبندگي رو به بالاي قيمتها در اقتصاد ايران همين امر يعني خطاي پولي است. به خصوص بعد از آن كه نرخ ارز در اقتصاد كشور شروع به واگرايي كرد و به يكباره به بيش از 3 برابر رسيد اين امر بيشتر در ذهن افراد شكل گرفت كه قدرت خريد ريال به شدت سقوط كرده است.

در اين ميان طي سالهاي اخير افزايش ميزان عرضه ريال از سوي دولت و بانك مركزي منجر به بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضاي پول در كشور شده است كه خود منجر به شكل گيري خطاي پول در ذهن افراد است.

بر همين اساس است كه همواره در اقتصاد كشور قيمتها تمايل به افزايش دارند و معمولا در برابر كاهش مقاومتهاي سرسختانه اي دارند، حتي در زماني كه شرايط اقتصادي به كلي تغيير كرده و عوض ميشود. بي اعتمادي به ريال همواره در اقتصاد ايران مانع از آن بوده است كه در كوتاه مدت قيمت ها اصلاح شده و بر اساس عرضه و تقاضاي واقعي نقطه تعادلي قيمت در بازار به وجود آيد.

اما در اين ميان يك نكته ديگر نيز وجود دارد كه خود ناشي از مورد فوق است اما به شكل جداگانه اي تاثيري مستقيم بر بروز چسبندگي رو به بالا در اقتصاد ايران دارد. موردي كه نظريه بازيها به خوبي بيان كننده آن است.

اين نظريه معطوف به تحليل رفتار بازيگر عقلاني است. نظريه بازيها كه البته پيوندي محكم با رياضيات و احتمالات دارد در بسياري از رشته هاي علوم اجتماعي مورد استفاده قرار گرفته است و اساس آن بر اين نكته است كه در چه شرايطي بازيگر عقلاني اقدام عقلاني را صورت ميدهد.

اين نظريه همانگونه كه از نام آن پيدا است، بر محور شبيه سازي شرايطي است كه بازيگران در آن انتخاب و عمل ميكنند. مشهور ترين اين شبيه سازيها معماي زنداني است. اما از سوي ديگر معماي شكار براي توضيح شرايط اقتصادي بسيار مناسب تر است.

اين معما يا بازي بر اين اساس است كه: زماني كه چند سگ شكاري در تعقيب يك گوزن هستند، همكاري اين سگان با يكديگر احتمال شكار گوزن را افزايش ميدهد، اما هيچ گاه به 100 درصد نميرساند. در اين بين اگر يكي از اين سگان خرگوشي را مشاهده كند، با يك محاسبه به اين نتيجه خواهد رسيد كه شكار خرگوش به تنهايي احتمالش از شكار گوزن بيشتر است و بر اساس اين احتمال از شكار گوزن منصرف ميشود و به دنبال خرگوش ميرود.

اين معما در تحليل رفتار مصرف كننده در بازار و تاثير آن بر چسبندگي قيمت ها به خصوص در ايران بسيار كمك كننده است. در شرايطي كه اعتماد به پول ملي روز به روز كاسته ميشود و بر اساس تجربيات ترس از افزايش قيمتها همواره هادي رفتار مصرف كننده بوده است، هر كدام از مصرف كنندگان ايراني با يك محاسبه سود و زياني، در مواجهه با افزايش قيمت نه تنها از تقاضا كم نميكنند بلكه منجر به افزايش تقاضا نيز ميشوند. احتمال برخورداري از منفعت را در اين اقدام بيشتر از هماهنگي با ساير مصرف كنندگان ميداند.

اين امر همانگونه كه گفته شد ناشي از همان بحث بي اعتمادي به قدرت خريد پول و سابقه چسبندگي قيمتها است. بر همين اساس است كه در اقتصاد ايران همواره شاهد چسبندگي قيمت ها رو به بالا و تداوم آن طي سالهاي اخير هستيم.

و ...


توضيحات بيشتر و دانلود



صدور پيش فاكتور، پرداخت آنلاين و دانلود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.