ppt بررسي استبداد ديني

دانلود ppt, پاورپوينت, پرسشنامه, پيشينه تحقيق,مقاله,مباني نظري و پيشينه تحقيق افسردگي مباني نظري و پيشينه تحقيق پرخاشگري مباني نظري و پيشينه تحقيق تاب آوري مباني نظري و پيشينه تحقيق(فصل دوم پايان نامه) مباني نظري و پيشينه تحقيق هوش هيجاني مباني نظري و پيشينه تحقيق اضطراب مباني نظري و پيشينه تحقيق شادكامي مباني نظري و پيشينه تحقيق سلامت روان مباني نظري و پيشينه تحقيق استرس شغلي مباني نظري و پيشينه تحقيق كيفيت اقلام تعهدي مباني نظري و پيشينه پژوهش حمايت اجتماعي ادراك شده مباني نظري و پيشينه پژوهش مهارت هاي ارتباطي (فصل دوم) مباني نظري و پيشينه پژوهش طرحواره هاي ناسازگار اوليه كدام قسمت شامل دو قسمت مباني نظري و پيشينه تحقيق است؟ مباني نظري و پيشينه تحقيق بازاريابي رابطه مند تفاوت مباني نظري و پيشينه تحقيق پيشينه تحقيق و مباني نظري تحليل محتوا دانلود پيشينه تحقيق و مباني نظري تحليل محتوا مباني نظري و پيشينه تحقيق جو عاطفي خانواده مباني نظري و پيشينه تحقيق درمان شناختي رفتاري مباني نظري و پيشينه تحقيق مديريت دانش دانلود مباني نظري و پيشينه تحقيق مباني نظري در پيشينه تحقيق مباني نظري و پيشينه تحقيق رضايت زناشويي مباني نظري و پيشينه تحقيق كيفيت زندگي فرق مباني نظري و پيشينه تحقيق

ppt بررسي استبداد ديني

۱۰ بازديد

ppt بررسي استبداد ديني

ppt بررسي استبداد ديني در 29 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي


مشخصات فايل

تعداد صفحات 29
حجم 4076 كيلوبايت
فرمت فايل اصلي ppt x
دسته بندي ppt


توضيحات كامل

ppt بررسي استبداد ديني در 29 اسلايد بسيار زيبا و قابل ويرايش آماده ارائه با اسلايدشو با فرمت ppt x و رعايت تمامي استانداردهاي زبان فارسي

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

معناي استبداد ديني

ارتباط استبداد ديني با استبداد سياسي

علاج استبداد ديني

ديدگاه كواكبي در رابطه با استبداد ديني

 

بخشي از متن

مقدمه

استبداد واژه‌ا‌ي عربي و مصدر باب استفعال، كه معادل انگليسي آن tiranny، autocracy و dictatorship مي‌باشد و در لغت به معني به خودي خود به كاري قيام كردن، خودكامگي و خودرايي است و يا به اين معني كه در كاري كه شايسته‌ي مشورت است بر راي خويش اكتفا نمايد.

اما كلمه‌ي استبداد اگر به‌طور مطلق ذكر شود، منظور از آن استبداد فرمانروايان مي‌باشد، چرا كه فرمانرواي مستبد قوي‌ترين عامل است كه انسان‌ها را بدبخت‌ترين جانداران قرار داده‌است و در مواردي به‌طور مجاز فرمانروايي روساي بعضي مذاهب يا بعضي طوايف يا اصناف را به استبداد متصف مي‌نمايند، و همچنين نوع حكومتي را كه در آن پادشاه و فرمانروايان مقيد به قانون نباشند و به ميل و اراده‌ي خود عمل نمايند، استبداد گفته مي‌شود.

در اصطلاح سياسيون: مراد از استبداد، تصرف كردن يك نفر يا جمعي است در حقوق ملتي بدون ترس بازخواست.

بي‌گمان تعريف از استبداد مانند ديگر مفاهيم سياسي و اجتماعي آسان نيست، و اگر بخواهيم تعريف كوتاه و رسايي از استبداد به دست دهيم، مي‌توان گفت: تمركز همه‌ي قدرت و همه‌ي تصميم‌گيري‌ها و در همه‌ي زمينه‌ها در دست يك نفر.

معناي استبداد ديني

استبداد دينى عبارت از ارادات خودسرانه است كه منسلكين در ذى سياست روحانيه، به‌عنوان ديانت اظهار و ملت جهول را به‌وسيله‌ي فرط جهالت و عدم خبرت به مقتضيات كيش و آيين خود، به اطاعتش وامى‌دارند؛ و اين اطاعت و پيروى چون غيرمستند به حكم الهى - عز اسمه - است، لهذا از مراتب شرك است.

در تاريخ معاصر، "عبدالرحمن كواكبي" نخستين كسي است كه اصطلاح استبداد ديني را در كتاب طبايع‌الاستبداد در سال 1319-1318 قمري به‌كار گرفت، اصطلاحي كه حدود ده سال بعد از آن ميرزاي نائيني در كتاب تنبيه‌الامه و تنزيه‌المله به‌كار مي‌برد.

علامه نائيني در جامعه‌ي ما در ميان فقيهان معاصر شيعه نيز اولين فردي است كه از واژه‌ي استبداد ديني سخن به ميان آورده و چاره‌انديشي كرده است. وي اين پديده را از بدعت‌گذاري‌هاي معاويه مي‌شمارد و رهايي از آن‌را به واسطه‌ي رسوخش در قلوب و از لوازم ديانت محسوب شدنش، دشوار مي‌داند، و دشواري رهايي از استبداد سياسي را ناشي از توام بودن آن با استبداد ديني مي‌داند.

به نظر او شعبه‌ي استبداد ديني، دو اصل آزادي و مساوات را كه عين اسلام و عين سعادت امت‌اند، زشت جلوه داد و آزادي مظلوم و غضب شده را نه تنها موهوم، بلكه آن‌را بدعت و باعث بي‌بندباري فاسقان و ملحدان در ارتكاب بدعت‌ها و منكرات و بي‌حجابي زنان معرفي كرد.

نائيني اتكا به استبداد ديني را از مصاديق روشن شرك به خدا و ظلم به نفس و محروم داشتن خود از اعظم مواهب الهيه كه آزادي خدادادي است، مي‌داند و آزادسازي مردم از دست غاصبين را از اهم مقاصد انبياء و اولياء مي‌داند.

استبداد ديني براي استبداد سياسي پشتيبان نيرومندي است، تا استبداد ديني ريشه‌كن نشود استبداد زمام‌داران قابل علاج نيست، تا كاخ اين استبداد ويران نشود رهايي از دام استبداد سياسي ممكن نيست. اعانت... چه به مساعدت و همدستي با فراعنه و ظالمين باشد و يا به سكوت و ترك نصرت و خذلان حق، مذموم است و در صورت آگاهي مردم هر دو رشته‌ي استبداد ديني بي‌اثر خواهد بود، چه به صورت پشتيباني و چه به صورت سكوت.

از ديدگاه ميرزاي نائيني مشكل دنياي اسلام سلطنت استبداد است، منتها اين استبداد مشروعيت خود را از دين مي‌گرفت چرا كه برخي علما ناآگاهانه از استبداد دفاع ديني مي‌كنند و لذا وي آنها را تحت عنوان استبداد ديني متذكر مي‌شود. بنابراين اول بايد تفسيرهاي غلط از دين را زدود تا جامعه‌ي اسلامي به چشمه‌ي زلال اسلام اصيل دسترسي بيابد.

اصطلاح استبداد ديني نمايش‌گر اين معني نيست كه يكي از اقسام استبداد، استبداد ديني مي‌باشد كه دين شالوده و اساس تئوريك آن‌را ريخته و طبقه‌اي خاص مامور عينيت بخشيدن به آن هستند. بلكه اساسا دين ضد استبداد است و اجتماع دين به معناي راستين و خالص آن با استبداد محال است، بنابراين منظور از استبداد ديني اين است كه در تاريخ همواره چهره‌ها و جريان‌هايي وجود داشته‌اند كه از دين، از مكتب و تعاليم الهي به نفع يك نظام طاغوتي و مستبد سود مي‌جسته‌اند و در پي خالي كردن دين از محتوا و جوهر آن بوده و مي‌خواسته‌اند با پوشش ديانت به سياستي كه بلعم باعور‌ها و معاويه‌ها و عمروعاص‌ها و ابوموسي اشعري‌ها نمايندگان آن هستند، مشروعيت و مقبوليت توده‌اي ببخشند.

استبداد ديني زماني به‌عنوان يك واقعيت اجتماعي مطرح مي‌شود كه دين‌فروشان و دنيا‌طلبان و زور‌مداران با سوء استفاده از مذهب و وارونه جلوه دادن مفاهيم مكتبي و با دست زدن به تفسيرها و توصيه‌هاي غلط در برابر دين راستين دكان باز كنند و دست در دست استبداد سياسي، ناجوان‌مردانه از مذهب عليه مذهب سود جويند.

و ...


توضيحات بيشتر و دانلود



صدور پيش فاكتور، پرداخت آنلاين و دانلود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.